Vores hus ligger med en flot og dejlig udsigt ud over mark og skov. Indtil nu har jeg nøjedes med at have en håndkikkert indenfor rækkevidde, så jeg altid kunne komme tæt på vildtet. Men med mit sidste indkøb er naturen nu rykket et kæmpe skridt nærmere.. 😉

Jeg har egentlig aldrig overvejet at investere i en udsigtskikkert, før jeg blev præsenteret for en hos en god kammerat. Her blev jeg temmelig imponeret og kunne godt se ideen i at have sådan en. Og så kom det store spørgsmål; Hvilken udsigtskikkert skal jeg vælge..??

Udsigtskikkert fra BresserBresser Condor 20-60x85 Udsigtskikkert

Efter noget søgning på nettet faldt jeg over en Bresser Condor udsigtskikkert med 20-60 gange forstørrelse. Fordelen ved denne udsigtskikkert er, at diameteren på frontlinsen er på hele 85 mm, hvilket uden tvivl er med til at give de helt suveræne billeder. Jeg er meget imponeret over billedkvaliteten og til en pris på cirka 2800,- synes jeg at jeg har ramt rigtigt i forhold til god kvalitet uden at skulle af med en formue. Garantien på 20 år var naturligvis også en væsentlig faktor da jeg skulle vælge model.

Med til udsigtskikkerten følger en smart taske som effektivt beskytter kikkerten. Justeringen foregår hurtigt og nemt og igen må jeg påpege de knivskarpe billeder som kikkerten leverer. Desværre følger der ikke kikkertstativ med i prisen, men jeg kan se på nettet at det er sjældent der følger dette med. Det er mest de billige modeller hvor der følger et ligeså billigt stativ med i prisen. Jeg fandt et kikkertstativ samme sted som jeg købte udsigtskikkerten, og det kan sagtens gøres for under 500,- uden at man går på kompromis med kvaliteten. Men skal man bruge et stativ til sin kikkert ? Det bliver et stort rungende JA. Du kan ikke selv holde kikkerten stille og for at få fuld udbytte af sin udsigtskikkert, bliver du nødt til at købe et stativ også.

Nogle kalder det en zoomkikkert, andre kalder det en kikkert på stativ, ja kært barn har mange navne.. Men det er alt sammen det samme der er tale om, en kikkert hvor du kan komme helt tæt på naturen og få nogle nye og flotte oplevelser. Jeg har ihvertfald ikke fortrudt mit køb en eneste gang… 😉

Comments are closed.

Post Navigation